Bestrijding van het zilvervisje

Heeft u last van het zilvervisje? JPC Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van het zilvervisje.

Bij grote overlast van het zilvervisje is een bestrijdingsactie met een residueel (nawerkend) bestrijdingsmiddel een optie. JPC Ongediertebestrijding zal na een grondige inspectie in overleg met u een bestrijdingsplan opstellen. Er zullen diverse voorbereidingen getroffen moeten worden om de bestrijdingsactie goed te laten verlopen. Kort na een bestrijdingsactie bestaat de kans dat u tijdelijk meer zilvervisjes aantreft dan voorheen, dit komt mede door de uitdrijvende werking van het gebruikte bestrijdingsmiddel.

JPC Ongediertebestrijding kan u helpen het zilvervisje actief te bestrijden. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op!

Effectieve bestrijding vanaf € 100,-

Werkwijze

 1. Gratis Inspectie
 2. Bepalen aanpak bestrijding
 3. Prijsopgave
 4. Akkoord? Wij gaan direct aan de slag

Neem vrijblijvend contact op

 • Garantie

 • 24/7 service

 • Jarenlange ervaring

 • Gratis inspectie

 • Gecertificeerde medewerkers

 • Ook in avond/weekend

 • Uitgebreid advies

 • Voor particulieren en bedrijven

Wering van het zilvervisje

Door de luchtvochtigheid te verlagen naar 50% of lager zullen de leefomstandigheden van het zilvervisje een stuk onaantrekkelijker worden, dit geld ook door het verlagen van de temperatuur. Dit is ook te realiseren door de ruimte droog te stoken of grondig te ventileren bij droge weersomstandigheden. Ook goede ventilatie omstandigheden in kelders en kruipruimtes zullen hiertoe bijdragen.

Het zilvervisje is zilverachtig van kleur en is bedekt met fijne schubben. Het zilvervisje is ca. 7 – 11 ½ mm groot en is voorzien van twee lange antennes en heeft drie staartdraden aan het achterlijf.

Het zilvervisje word ook nog wel eens vergeleken met het ovenvisje (Thermobia domestica Packard) en het papiervisje (Ctenolepisma longicaudatum) wat eigenlijk onterecht is gezien het verschil in leefwijze.

Het is echter niet uitgesloten dat meerdere soorten zich ophouden in een zelfde omgeving.

Wespen maken hun wespennest bij voorkeur in de grond, maar worden een plaag wanneer zij nestelen in dakranden, aanbouwen en spouwmuren. Wespen kunnen ook een plaag vormen als zij op zoek gaan naar voedsel bij vuilcontainers, rond productieruimtes van snoep en fruitverwerkende fabrieken en banketbakkers. Werksters hebben suiker nodig als energiebron, dat ze uit nectar of van vers of verwerkt fruit halen – vandaar de aantrekkingskracht die limonade, bier, jam- en fruit op hen hebben.

Het zilvervisje komt veelvuldig voor in centraal verwarmde gebouwen en woningen. Het zilvervisje kan in grote getale voor behoorlijke overlast zorgen en brengen schade toe aan behang, postzegelverzamelingen en boeken, vooral als hier bepaalde lijmsoorten in verwerkt zijn. Ook kleding waar synthetisch materiaal in verwerkt is zal eventueel aangetast worden. Het zilvervisje voedt zich ook met schimmels, kleine dode insecten en mijten en kunnen enige maanden zonder voedsel. Het zilvervisje verplaatst zich op allerlei manieren in aangesloten bebouwing dus ook van buur tot buur! Onder optimale omstandigheden zal een zilvervisje ca. 2 – 3 jaar oud kunnen worden.