Bestrijding van bedwantsen

Heeft u last van een bedwantsen? JPC Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van een bedwantsen.

JPC Ongediertebestrijding  kan u helpen bedwantsen te bestrijden. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op!

Effectieve bestrijding vanaf € 110,-

Werkwijze

 1. Gratis Inspectie
 2. Bepalen aanpak bestrijding
 3. Prijsopgave
 4. Akkoord? Wij gaan direct aan de slag

Neem vrijblijvend contact op

 • Garantie

 • 24/7 service

 • Jarenlange ervaring

 • Gratis inspectie

 • Gecertificeerde medewerkers

 • Ook in avond/weekend

 • Uitgebreid advies

 • Voor particulieren en bedrijven

Wering van bedwantsen

Heeft u regelmatig last van wespennesten dan kunnen wij preventief, vóór het seizoen begint, wespenvallen plaatsen zodat de wespen tijdig worden weggevangen en de overlast beperkt blijft.

Kosten voor het bestrijden van een wespennest bedraagt 60,00

Volwassen wespen hebben een smalle taille, die het achterlijf een grote mobiliteit verschaft, geknikte antennes, monddelen met zeer sterke kaken en doorzichtige voor- en achtervleugels, die met elkaar verbonden zijn door piepkleine haakjes. In rust zijn deze vleugels d.m.v. een lengteplooi opgevouwen boven het achterlijf. Zeer kenmerkend is de geel-zwarte kleur en verdeling. De eitjes die door de koningin worden gelegd komen binnen 3-5 dagen uit. Na 3-4 weken is de larve volwassen. Een gemiddeld wespennest kan 25.000 tot 30.000 wespen voortbrengen in één seizoen.

De onvruchtbare vrouwtjes (werksters) zijn in het bezit van een stevig verdedigingswapen (angel), die bij bedreiging gebruikt zal worden. Onder normale omstandigheden zal de mens niet gestoken worden.

Wespen maken hun wespennest bij voorkeur in de grond, maar worden een plaag wanneer zij nestelen in dakranden, aanbouwen en spouwmuren. Wespen kunnen ook een plaag vormen als zij op zoek gaan naar voedsel bij vuilcontainers, rond productieruimtes van snoep en fruitverwerkende fabrieken en banketbakkers. Werksters hebben suiker nodig als energiebron, dat ze uit nectar of van vers of verwerkt fruit halen – vandaar de aantrekkingskracht die limonade, bier, jam- en fruit op hen hebben.

Wespen of plooivleugeligen behoren tot de familie der Vespidae en zijn onderdeel van de orde der vliesvleugeligen (Hymenoptera). Ze zijn een zeer ontwikkelde familie van insecten met een kastensysteem (staat of nest), waar de werksters (de steriele vrouwtjes) het wespennest bouwen, de larven voeden en voedsel vergaren onder “leiding” van de koningin.

Iedere kolonie wordt begonnen in het voorjaar door een enkel individu, een vruchtbaar vrouwtje, de koningin. Ze heeft in het najaar daarvoor gepaard en komt uit haar winterschuilplaats tevoorschijn om een geschikte plek te zoeken om haar nest te maken. Dit vindt meestal plaats in april, afhankelijk van het weer. De koningin schraapt stukjes hout af van paaltjes, dode bomen e.d. en kauwt erop om er “wespenpapier” van te maken. De houtdeeltjes worden bij elkaar gehouden door plakkend speeksel en vormen na droging een dunne maar zeer sterke laag papier.

Het vrouwtje begint haar wespennest te maken met een paar zeshoekige cellen die bevestigd zijn aan het einde van een kleine steel, dat vastzit aan een plafond of hoge richel. Hier overheen komt een parapluachtige bedekking. De koningin legt haar eitjes, één per cel. De levenscyclus van ei tot volwassenheid duurt 3 tot 4 weken. Deze volgende generatie omvat steriele werksters die het werk zoals het bouwen van het nest en verzamelen van voedsel overnemen. Nieuwe cellen worden gevormd in een horizontale laag (“raat”). Indien dit een bepaalde afmeting heeft bereikt, wordt een nieuwe laag gebouwd, die aan de vorige laag hangt met kleine pilaren. Zes of zeven “raten” kunnen zo gevormd worden die bedekt worden met een soort papieren enveloppe.

De vorm van wespennesten verschilt en elke cel kan twee of drie keer gebruikt worden.

In de zomermaanden worden speciale grote cellen gebouwd, waarin de larven zitten die koningin zullen worden. Aan het einde van de zomer legt de koningin onbevruchte eitjes. Ook sommige werksters planten ook voort zonder bevruchting. Deze onbevruchte eitjes ontwikkelen zich allemaal tot mannetjes die met de jonge “koninginnen” paren. Bevruchte jonge “koninginnen” vliegen uit om een rustplaats te vinden om te overwinteren. De rest van de kolonie sterft in het najaar uit. Wespennesten worden nooit opnieuw gebruikt.